Īstermiņa kredīti neplānotiem pirkumiem

Īstermiņa aizdevums neplānotu pirkumu realizēšanai Kā zināms, īstermiņa kredīti ir iemantojuši diezgan lielu popularitāti gan Latvijā, gan ārzemēs. Atsauksmes par tiem ir dažādas – gan pozitīvas, gan ne tik ļoti. Ja vēl neesi izmantojis ātrā kredīta priekšrocības un Tev nav viedokļa par šo pakalpojumu, tad kopā ar mums, nebanku kredītdevēju ViaSMS, varēsi uzzināt, kādēļ īstermiņa aizdevums ir salīdzinoši drošs un izdevīgs veids, kā tikt pie nepieciešamās naudas summas īsā laikā. Aizdevuma līgums klienta drošībai Īstermiņa kredīti ir viens no ērtākajiem veidiem, kā iegūt līdzekļus steidzama pirkuma iegādei vai, piemēram, neatliekamam ārsta apmeklējumam. Tomēr līdz ar šī pakalpojuma ērtumu un pieejamību var rasties jautājumi par tā drošību: “Vai mans īstermiņa aizdevums nenonāks līdz trešajām personām?”, “Vai īstermiņa kredīti netiek aplikti ar nesamērīgi augstiem procentiem?” Rūpējoties par klientu datu konfidencialitāti un drošību, lielāko Latvijas kredītdevēju mājaslapās pieejams aizdevuma līgums, ko obligāti nepieciešams izlasīt pirms kredīta ņemšanas. Aizdevuma līgums nodrošina izdevīgus nosacījumus abām pusēm – aizdevējam un aizņēmējam:

  • godīgas un samērīgas kredītu procentu likmes, kuras kredītdevējs nedrīkst mainīt, kamēr nav izbeigtas iepriekšējās kredītsaistības;
  • rakstisku solījumu, ka aizņēmējs atdos naudu laicīgi, pretējā gadījumā maksājot noteikto līgumsodu.

Šie ir tikai divi no galvenajiem punktiem, kuri jāņem vērā, tomēr arī citi līgumā minētie faktori ir savstarpēji izdevīgi kā kredītņēmējam, tā kredītdevējam. Līdz ar to vēlreiz tikai apstiprinās, ka īstermiņa kredīti var būt izdevīgi, ja aizņemsies naudu atbildīgi un atmaksāsi to laikā, turklāt aizdevuma līgums būs kā pierādījums strīdus situācijā. Tomēr pirms kredīta ņemšanas aicinām vispirms iepazīties ar kredītdevēja vispārējiem noteikumiem. Tā, piemēram, mūsu mājaslapā atradīsi privātuma atrunu, kas nosaka privātuma praksi saistībā ar ViaSMS mājaslapu – https://www.viasms.lv/lv/privatuma-atruna. Aizdevumi no privātpersonām Latvijā īstermiņa kredīti un aizdevumi no privātpersonām īpaši aktuāli kļūst tieši ziemas periodā, kad pieaug rēķini par komunālajiem maksājumiem. Turklāt aktīvākie aizņēmēji ir tieši bez darba palikušie cilvēki, jo īstermiņa kredīts nebanku kredītiestādēs tiek izsniegts personām, kam ir regulāri ienākumi. Aizdevumi no privātpersonām atrodami dažādos sludinājumu portālos un portālu reklāmas sadaļās, un nereti tiem ir zemas kredītu procentu likmes, bet ne vienmēr tas nozīmē, ka tas būs arī izdevīgākais kredīts. Aizņemšanās no nepazīstamas privātpersonas rada vairākus riskus:

  • privāts aizdevējs var būt krāpnieks;
  • aizdevējs var būt noziedznieks;
  • pastāv liela iespēja zaudēt vairāk nekā plāno iegūt.

Ja nu šādu iespēju pieļauj kā vienīgo naudas avotu, tad par uzticamiem aizdevējiem vari uzskatīt tikai tos kreditorus, kas Tev ir vai nu personīgi pazīstami vai sliktākajā gadījumā pazīstami Taviem tuviniekiem vai draugiem. Atceries, ka arī šajā gadījumā jānoslēdz aizdevuma līgums un jānorunā kredīta procentu likmes. Lai atrastu labāko piedāvājumu, meklē pareizos atslēgvārdus! Interneta dzīles slēpj milzīgu informācijas apjomu, bet, lai meklētājā atrastu to, ko meklē, nepieciešams ievadīt atbilstošus atslēgvārdus. Tie var būt atsevišķi vārdi vai konkrētas frāzes kā, piemēram, “īstermiņa kredīts” vai “izdevīgākais kredīts”. Tomēr nereti meklētājā var redzēt cilvēku meklētas frāzes, kas ir gramatiski nepareizas – “aizdevuma ligums” vai “istermina aizdevums”. Kurš rezultāts būs atbilstošāks Tevis meklētajam? Meklējot, piemēram, “aizdevuma ligums”, uzrādīsies ļoti līdzīgi rezultāti, tomēr iesakām rakstīt pēc iespējas precīzāk, lai atrastu to, ko esi iecerējis atrast. Galvenais, kam jāpievērš uzmanība, kad tiek meklēti īstermiņa kredīti internetā, gan arī tad, kad tiek lasīts aizdevuma līgums, ir kredīta procentu likmes – jo tās ir augstākas, jo lielāka naudas summa Tev būs jāmaksā. Neuzķeries uz privātajiem aizdevējiem vai maz zināmām kredītiestādēm, jo tās piedāvā šķietami zemas kredīta procentu likmes, zem kurām slēpjas dažādi zemūdens akmeņi. Īstermiņa aizdevums un aizdevuma līgums – tā ir atbildība. Pirms tiek ņemts īstermiņa kredīts, ir rūpīgi jāizvērtē savas iespējas to atmaksāt!