Patēriņa kredīts svarīgiem pirkumiem

Patēriņa kredīts svarīgiem pirkumiem Aizvien pieaugošajā pieprasījumā pēc augstas kvalitātes pakalpojumiem arī mēs, kredītdevējs VIA  SMS, esam paplašinājuši pakalpojumu klāstu. Lai pilnvērtīgāk palīdzētu klientiem rast finansiālu risinājumu dažādās dzīves situācijās, mēs 2011. gadā ieviesām produktu grupu ar nosaukumu VIA Credit, kas sniedz iespēju aizņemties patēriņa kredītu. Patēriņa kredīts ļauj iegādāties lielākus un sen plānotus pirkumus, kuru iegādei uz šo brīdi pietrūkst līdzekļu. Kā atšķiras VIA SMS un VIA Credit? VIA Credit ir mūsu, VIA SMS, produktu grupas nosaukums. Kā jau tika minēts, šo produktu veidu ieviesām, lai ļautu cilvēkiem realizēt ne tikai nelielus pirkumus, bet arī tādus, kas prasa lielākus līdzekļus. Būtiskākās atšķirības starp abiem pakalpojumu veidiem:

  • VIA SMS piedāvā iespēju aizņemties īstermiņa kredītu summā no 100 līdz 3000 eiro ar apmaksas termiņu līdz 60 mēnešiem;
  • VIA Credit naudas kredīts jeb patēriņa kredīts ir aizdevums apjomā no 300 līdz 3000 eiro un tā apmaksas termiņš var būt no 6 mēnešiem līdz 1 gadam.

VIA Credit patēriņa kredīti ir pieprasīti ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs – Čehijā, Polijā, Zviedrijā, Spānijā, Rumānijā un Moldovā. Izmantojot mūsdienīgus tehnoloģiskos sasniegumus un nodrošinot augstu klientu apkalpošanas kultūru, mums īsā laikā ir izdevies ieņemt stabilas pozīcijas īstermiņa kreditēšanas segmentā Latvijā. Kas var pieteikties naudas kredītam? Uzņēmuma pamatdarbība ir privātpersonu kreditēšana. Atbilstoši esošajam pieprasījumam, pie mums iespējams saņemt naudas kredītu līdz 3000 eiro ar apmaksas termiņu līdz 6 gadiem. Šāda tipa patēriņa kredīts ir paredzēts sen plānotiem vai lielākiem pirkumiem, ko šajā brīdī kādu iemeslu dēļ nav iespējams realizēt. Naudas kredītam vari pieteikties, ja atbilsti šiem kritērijiem:

  • Jābūt Latvijas Republikas pilsonim vai Latvijas pastāvīgajam iedzīvotājam;
  • Jābūt vecumā no 20 līdz 70 gadiem;
  • Jābūt regulāriem ienākumiem, kas ļauj apmaksāt aizdevumu;
  • Nedrīkst būt kavēti maksājumi par citiem kredītiem vai citas nenokārtotas parādsaistības;
  • Pieteikuma iesniegšanas brīdī nedrīkst būt neapmaksāts VIA SMS kredīts;
  • Tāpat Tev nepieciešams arī mobilais tālrunis un norēķinu konts jebkurā no Latvijas bankām.

Ja atbildīsi šiem nosacījumiem, tad jau šodien varēsi saņemt naudu un realizēt mērķus! Kādēļ ir nepieciešams patēriņa kredīts? Ātrais aizdevums kalpo negaidītu maksājumu veikšanai un pēkšņu pirkumu iegādei un to vari atdmaksāt jau nākamajā algas dienā. Tomēr patēriņa kredīts ir ievērojami nopietnāks, jo ir paredzēts svarīgākiem pirkumiem. Patēriņa kredītu cilvēki izvēlas:

  • Nelielam mājokļa remontam;
  • Auto remontam;
  • Ceļojuma iegādei;
  • Studiju maksas segšanai;
  • Sadzīves tehnikas iegādei un citiem lieliem pirkumiem.

Lai arī kādam mērķim Tev nepieciešams patēriņa kredīts, mūsu galvenais izvirzītais mērķis ir nodrošināt vienkāršu, Tavām ērtībām un vajadzībām atbilstošu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Mēs rūpējamies, lai patēriņa kredīti tiktu izsniegti maksimāli ātri un bez liekām formalitātēm. Mūsu, VIA SMS, pienākums ir katra klienta vajadzību izpratne un pozitīva, atklāta sadarbība. Patēriņa kredīts un auto līzings – kādas ir atšķirības? Pieaugot automašīnu skaitam, nereti nākas aizdomāties par to, kur autovadītāji ieguvuši līdzekļus auto iegādei. Daļa tos ir krājuši, ik mēnesi atliekot daļu no algas, bet daļa ir līdzekļus aizņēmušies. Lai iegūtu auto savā īpašumā, talkā nāk auto līzings. Tomēr auto līzings nav gluži viens un tas pats, kas patēriņa kredīts. Kas ir auto līzings? Atšķirībā no kredīta, auto līzings ir aizdevuma veids, kas līzinga perioda laikā klientam ļauj izpirkt līzinga objektu, rezultātā kļūstot par attiecīgā objekta īpašnieku. Tas nozīmē, ka periodā, kamēr ir aktīvs auto līzings, automašīna nav klienta īpašumā. Auto līzings parasti nodrošina finansējumu auto iegādei līdz pat 90% no auto tirgus vērtības. Tāpat kā kredītdevēju mājaslapās, arī auto līzinga devēju mājaslapās ir pieejams informatīvs auto līzinga kalkulators, kur iespējams noteikt aptuveno mēneša maksājumu. Šāds kalkulators ir vērtīgs rīks, kas var palīdzēt saplānot savu nākotnes budžetu un pārliecināties, vai vispār vari atļauties līzingu. Atceries, ka auto līzings dažādās kredītiestādēs tiek piešķirts ar visai atšķirīgiem nosacījumiem, tādēļ iesakām veikt rūpīgu tirgus izpēti, lai saņemtu labāko piedāvājumu. Piemēram, vienā kredītiestādē tiek piešķirts kredīts līdz 2000 eiro, bet citā pat līdz 10 000! Tāpat ne visur ir pieejams auto līzings bez darba vietas. Patēriņa kredīts un hipotekārais kredīts – būtiskākās atšķirības Atšķirībā no patēriņa kredīta, hipotekārais kredīts ir paredzēts ievērojami lielāku pirkumu īstenošanai. Hipotekārais kredīts ir ilgtermiņa aizdevums, kas tiek izsniegts līdz pat 40 gadiem un tiek nodrošināts ar nekustamā īpašuma ķīlu (par ķīlu var kalpot arī nekustamais īpašums, kuru vēlies iegādāties vai būvēt). Visbiežāk ilgtermiņa kredītu izvēlas:

  • Mājokļa iegādei;
  • Būvniecībai;
  • Remontam;
  • Dzīvesvietas labiekārtošanai;
  • Lielāku pirkumu apmaksai.

Hipotekārais kredīts ir aizdevums ar finansējumu aptuveni līdz 85% no īpašuma tirgus vērtības. To, kādā apjomā aizdevums tiks piešķirts, noteiks aizdevējs. Tā kā hipotekārais kredīts tiek nodrošināts ar Tavu īpašumu, bankai ir tiesības uz īpašuma daļu. Līdzīgi kā ar līzingu, viss kredītā paņemtais objekts nonāks Tavā īpašumā brīdī, kad būsi pilnīgi apmaksājis aizdevumu. Hipotekārie kredīti ar dažādu apmaksas termiņu Hipotekārā kredīta termiņš ir atkarīgs no tā, cik lielu ikmēneša maksājumu Tu vari atļauties. Galvenais apmaksājamās summas kritērijs – jo ilgāks ir kredīta apmaksas termiņš, jo mazāki ir ikmēneša maksājumi. Procentu likme Parasti klientiem ir iespēja izvēlēties mainīgo vai fiksēto procentu likmi. Taču ir bankas, kas šobrīd nepiedāvā fiksēto procentu likmi. Ar ko tās atšķiras?

  • Fiksētā procentu likme tiek noteikta uz ilgāku laika posmu vai pat visu kredīta līguma termiņu un tā pārsvarā ir nemainīga;
  • Mainīgā procentu likme sastāv no mainīgās starpbanku procentu likmes un bankas noteiktās nemainīgās papildu likmes. Šī likme tiek pārskatīta ik pēc 3 vai 6 mēnešiem saskaņā ar tirgus situāciju. Tas nozīmē, ka banka var palielināt (vai gluži pretēji – samazināt) ikmēneša maksājuma apjomu.

Dažas bankas piedāvā iespēju atlikt pamatsummas maksājumu uz laiku līdz pat 12 mēnešiem, šajā periodā maksājot tikai kredīta procentus. Tas var ievērojami palīdzēt uzkrāt nepieciešamos līdzekļus turpmākajai kredīta apmaksai. Hipotekārā kredīta saņemšanas noteikumi Kā ikvienam aizdevuma veidam, arī hipotekārajam kredītam ir savi nosacījumi. Turklāt, lai pieteiktos šim aizdevumam, nepietiks vien ar stabilu darba vietu un tīru kredītvēsturi. Lai saņemtu hipotekāro kredītu, ir nepieciešams arī:

  • Kredīta nodrošinājums (īpašuma kvalitāte un tirgus vērtība);
  • Skaidrs kredīta mērķis.

Bankas pievērš lielu uzmanību tam, vai hipotekārais kredīts tiek ņemts sava mājokļa iegādei, kurā dzīvosi pats, vai tāda īpašuma iegādei, kas paredzēts komerciālām vajadzībām. Aizņemies atbildīgi! Ikviens klients ir mūsu uzņēmuma vērtība un mums ir ārkārtīgi prieks, ka VIA SMS sniegtie pakalpojumi var būt ērts risinājums kā klientu ikdienā, tā ilgtermiņā. Tajā pašā laikā vēlamies uzsvērt, ka aizņemšanās ir liela atbildība un aicinām rūpīgi izvērtēt kredīta nepieciešamību. Aizņemies atbildīgi un atceries, ka patēriņa kredīts vai ātrais aizdevums ne vienmēr ir pareizākais risinājums.