Tehnika, kas ietaupa naudu

Mūsdienās arvien vairāk patērējam dažādus resursus, savukārt tas sadārdzina izmaksas. Kā ietaupīt, izmantojot ekonomisku tehniku?

Resursu taupīšana palīdzēs ieekonomēt ne tikai finansiālos līdzekļus, bet arī būs videi draudzīga un veicinās ilgtspējīgu attīstību. Tādēļ esmu apkopojusi pāris ieteikumus, lai palīdzētu tev izvēlēties to tehniku, kas ļaus ietaupīt naudu un dabas resursus.

Izvēlies A līdz C klases tehniku

Ja tuvākajā laikā plāno iegādāties kādu elektrotehniku, pielūko, lai tā ir A līdz C klases. Šīs klases elektrotehnika ir energoefektīvāka. Ja tehnika patērē mazāk elektroenerģiju, tas nozīmē, ka tu varēsi ietaupīt, maksājot mazākus elektrības rēķinus. Izvairies iegādāties preces, kuras ietilpst G klasē, jo tās ir visneefektīvākās. Vairāk par klašu iedalījumu vari izlasīt šeit: lipc.lv

Nomaini savu veco slotu pret modernu tvaika birsti

Tvaika birste ir labs risinājums, ja vēlies veikt grīdu uzkopšanu bez liela ūdens patēriņa un ar minimālu mazgāšanas līdzekļu pielietojumu. Tvaika birste ar karstumu iztīris visus netīrumus un iznīcinās baktērijas. Tomēr, pirms iegādājies tvaika birsti, lūko, lai tavs grīdas segums būtu draudzīgs tai (lamināta grīdas segumam šāda birste diemžēl nederēs).

Izvēlies tehniku ar automātisko izslēgšanos

Ietaupīt naudu palīdzēs arī tehika, kura pati izslēdzas, kad pabeigusi darbu. Piemēram, tas var būt ūdens sildīšanas boileris, kurš izslēdzas, kad ūdens ir uzsildījies. Pie šī būs pieskaitāms arī televizors, kurš pats izslēdzas, ja kādu laiku nenotiek nekāda darbība (laiks gan ir regulējams, tādēļ varat neuztraukties, ka televizors izslēgsies, kamēr aizrautīgi skaties savu iemīļoto pārraidi).

Izvēlies tehniku par labāko cenu

Ietaupīt naudu tu varēsi arī tad, ja pirkums tiks veikts internetā. Tehnika, kas ietaupa naudu, bieži vien ietaupa arī mūsu laiku, rūpes un ievērojami atvieglo ikdienas dzīvi, tāpēc iegādājoties kādu tehniku, rūpīgi apsver un izvērtē visas iespējas.

Ja šobrīd plāno iegādāties sadzīves tehniku, papildu līdzekļus pirkumiem vari saņemt ViaSMS.lv. Piesaki aizdevumu un saņem līdz 1000 LVL savā kontā, ātri un ērti!